REGENWATER AFKOPPELEN EN BERGEN

Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker met extreme droogte en regenval te maken. Het regenwater van daken stroomt nu nog vaak via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit (relatief) schone regenwater kan net zo goed de grond in lopen. Met meer water in de grond hebben de planten een grotere buffer bij extreme droogte. Dat is beter voor de planten én de dieren die afhankelijk zijn van deze planten. Ook is het prettiger voor ons omdat het grondwater via de planten verdampt en daarmee de directe omgeving afkoelt. Daarnaast wordt het rioolstelsel minder belast bij extreme regenval. Gelukkig is het vrij simpel om je regenpijp los te koppelen en naar je tuin of een regenvat te leiden.

AFKOPPELEN MET GRUNNDAK

Wij helpen je graag bij het afkoppelen van regenwater. In overleg met jou bekijken we waar we de regenpijp afkoppelen en hoe we dit met extra stukken regenpijp naar de tuin of een regenvat leiden. Je kunt kiezen welke kleur deze extra stukken regenpijp krijgen (grijs, wit, bruin of groen). Ook kunnen we naar jouw wensen een regenvat leveren en installeren. Zo krijgt jouw tuin GrunnWater.

SUBSIDIE

Per 15 januari kun je bij de gemeente Groningen subsidie aanvragen voor het afkoppelen van regenwater. Dit jaar kun je €10 per m2 dak wat je afkoppelt vergoed krijgen. Het oppervlak van het af te koppelen dak moet dan minimaal 20 m2 zijn. Als jij je regenwater opvangt in een vat kun je ook nog €250 per m3 vergoed krijgen. Je moet dan minimaal 1 m3 water op kunnen vangen. Hier kun je de subsidie aanvragen.

Wist je dat er ook gemeentelijke subsidies zijn voor daktuinen, groene daken, groene gevels en regenwaterberging? En dat je deze subsidies ook kunt combineren? Lees hier verder

PROCEDURE

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de afspraak voor het afkoppelen (en bergen) binnen 6 weken ingepland. In de meeste gevallen is de uitvoering van het afkoppelen met een paar uur geregeld. Moeten we ook een regenvat installeren, dan duurt het wat langer. Van tevoren moeten we dan ook weten op welke plek het vat komt te staan en hoe we het vat op zijn plek krijgen.

Nazorg

Als het goed is heb je geen omkijken meer naar je afgekoppelde regenwater en/of regenvat. Mocht er toch iets zijn of heb je vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

OFFERTE AFKOPPELEN EN BERGEN

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.