Buurtinitiatief Eelderwolde 2024

Samen is beter dan alleen en dat geldt ook voor meer groen! Wanneer jij samen met je buurtgenoten kiest voor GrunnDak, kunnen we de aanleg combineren en krijgen jullie korting. Ook kunnen we de ontwerpen die we voor jou en je buren maken mooi op elkaar afstemmen. Dat is niet alleen leuk voor jullie, maar draagt ook meer bij aan de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van jullie buurt.

GRUNN BEGELEIDING

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende buurtinitiatieven geweest waar we samen met de buurt groene daken en groene gevels hebben aangelegd. Afhankelijk van jullie plannen en wensen zorgen we ervoor dat jij en je buurtgenoten goed geïnformeerd worden over alle groene mogelijkheden. Mocht je zelf goede ideeën hebben dan zijn die altijd welkom.
Deelnemen aan het buurtinitiatief kan tot 30 juni 2024. Bij deelname is er de keuze voor een korting van 10%. De aanleg wordt zoveel mogelijk gecombineerd met andere groene daken of groene gevels in de buurt.

 

 

Hoe werkt het?

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Offertegesprek en technische inschatting

Vaak komen we langs voor een offertegesprek en -indien nodig- een technische inschatting. Soms is dit niet nodig omdat we bijvoorbeeld voor een buurtinitiatief op identieke schuurtjes een groen dak aanleggen.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de aanleg in de buurt binnen 6 weken ingepland. Afhankelijk van de grootte van het project en het seizoen wordt de aanleg in delen of in één keer gedaan. Uiteraard plannen we dit in overleg met jou en je buurtgenoten.

Nazorg

Na de aanleg krijg je van ons alle informatie over het (zeer weinige) onderhoud van je groene producten. Daarnaast kijken we nog twee jaar met je mee en kun je bij ons aan de bel trekken als je vragen hebt.

Wil je mee doen?

Wil je je aanmelden voor het buurtinitiatief? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.

GROEN DAK

Het oppervlak moet minimaal 6 m2 zijn en het waterbergend vermogen van het groene dak moet minimaal 30 liter per m2 zijn. Onze groene daken hebben minimaal een waterbergend vermogen van 35 liter per m2. Onze daktuinen gelden voor de subsidie ook als groene daken. Voor meer informatie over onze groene daken klik hier.

GROENE GEVELS

Het oppervlak van je groene gevel moet minimaal 5 m2 zijn. Dit verplichte oppervlak kun je dus ook bereiken met meerdere gevels. Voor meer informatie over onze groene gevels klik hier.

AFKOPPELEN REGENWATER

Het af te koppelen dakoppervlak is minimaal 20 m2, daarnaast moet het regenwater vertraagd worden afgevoerd door de afvoer bijvoorbeeld in de tuin te laten eindigen. Wij bieden verschillende kleuren regenpijp aan en combineren dit eventueel met regenwaterberging.

REGENWATERBERGING

Je dient minimaal 1 m3 aan regenwater te kunnen bergen. Dit kunnen we combineren met het afkoppelen van je regenwater.

Contact

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.