BUURTINITATIEF

Samen is beter dan alleen en dat geldt ook voor meer groen! Wanneer jij samen met je buurtgenoten kiest voor GrunnDak, kunnen we de aanleg combineren en krijgen jullie korting. Ook kunnen we de ontwerpen die we voor jou en je buren maken mooi op elkaar afstemmen. Dat is niet alleen leuk voor jullie, maar draagt ook meer bij aan de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van jullie buurt.

GRUNN BEGELEIDING

Mogelijk is er in jouw buurt al een buurtinitiatief actief en zo niet, dan starten we er eentje. In de afgelopen jaren hebben we ruime ervaring opgedaan in het starten en begeleiden van buurtinitiatieven. Afhankelijk van jullie plannen en behoeftes zorgen we ervoor dat jij en je buurtgenoten goed geïnformeerd worden over alle groene mogelijkheden. Mocht je zelf goeie ideeën hebben dan zijn die altijd welkom.

SAMENWERKING GRUNNEGER POWER

Bij het groener maken van de gebouwde omgeving werken we graag samen. Grunneger Power is de energiecoöperatie van de gemeente Groningen, opgericht door de bewoners van Groningen, en de oudste en grootste energiecoöperatie van het Noorden. Zij hebben veel ervaring met onder andere het oprichten en begeleiden van buurtinitiatieven voor het besparen en opwekken van energie. Door de groter en urgenter wordende vraag naar meer groen, willen ze hun stadsgenoten ook kunnen begeleiden in het groener maken van buurten. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen we grotere stappen zetten in het groener maken van de gebouwde omgeving. Daarnaast is het zo dus ook mogelijk om je groene plannen te combineren met energiebesparing en/of opwek!

SUBSIDIE

Per 15 januari kun je bij de gemeente Groningen weer subsidie aanvragen voor je groene plannen. Dat geldt ook voor iedereen die meedoet aan een buurtinitiatief, waarbij ieder individueel deze subsidie aan moet vragen. Voor al onze producten is subsidie aan te vragen: daktuinen, groene daken, groene gevels, afkoppeling van regenwater en regenwaterberging. Wat wij vanuit GrunnDak niet aanbieden, maar waar je ook nog subsidie voor aan kunt vragen is het ontstenen van je tuin en het planten van bomen. In je aanvraag kun je al deze subsidies ook combineren. Meer weten? Lees hier verder

Hier kun je de subsidie aanvragen.

 

 

PROCEDURE

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Offertegesprek en technische inschatting

Vaak komen we langs voor een offertegesprek en -indien nodig- een technische inschatting. Soms is dit niet nodig omdat we bijvoorbeeld voor een buurtinitiatief op identieke schuurtjes een groen dak aanleggen.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de aanleg in de buurt binnen 6 weken ingepland. Afhankelijk van de grootte van het project en het seizoen wordt de aanleg in delen of in één keer gedaan. Uiteraard plannen we dit in overleg met jou en je buurtgenoten.

Nazorg

Na de aanleg krijg je van ons alle informatie over het (zeer weinige) onderhoud van je groene producten. Daarnaast kijken we nog twee jaar met je mee en kun je bij ons aan de bel trekken als je vragen hebt.

INFORMATIE OPVRAGEN BUURTINITIATIEF

Wil je een offerte aanvragen en/of je aanmelden voor een buurtinitiatief? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.