Daktuin Antillenstraat

Klanten vroegen vorig jaar of hun balkon omgetoverd kon worden tot een dakterras. Hoewel het huishouden al een tuin had, wilde de bewoner graag een extra groen stukje aan huis om te genieten van de ochtend- en avondzon. Het realiseren van zo'n dakterras is een uitdaging, want balkons hebben vaak een beperkt oppervlak. De wens van de bewoners was om zowel een zitplek als een groene oase te creëren. In overleg tussen de bewoners en ontwerper Koos en Loes, ter ondersteuning in de beplanting, is tijdens het keukentafelgesprek gekeken naar de haalbaarheid van het ontwerp en de beplanting.

Met een daktuin is er meer gewicht en hoogte mogelijk dan bij een normaal groendak. Dit geeft meer ruimte voor mooie houten vlonders en meer variatie in hogere beplanting. Daarom is er gekozen voor een bonte mix van inheemse beplanting en klimplanten die tegen de verplichte hekken kunnen aangroeien.

OVERIGE PROJECTEN

OFFERTE GROEN DAK

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.