DAKTUIN

Een groen dak is mooi om op uit te kijken, maar met een daktuin kun je ook óp je dak genieten van al dat groen. Helemaal handig als je geen tuin maar wel een dak hebt. De voordelen die gelden voor een groen dak, gelden ook voor een daktuin. Zo houden de planten op jouw daktuin ook water vast. Dit water verdampt tot 50% via de planten. Dat betekent dat er minder (snel) regenwater het riool in verdwijnt én dat de directe omgeving afkoelt door die verdamping. Daarnaast dienen de bodem en planten als een extra isolatielaag. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je dakbedekking tot twee keer langer mee gaat, dat het tijdens de hete zomerdagen koeler in huis is en het riool minder belast wordt bij extreme regenval. Ook ons klimaat en onze natuur is gebaad bij een daktuin. Zo nemen de planten CO2 op en kunnen de planten (mits goed uitgekozen) bijdragen aan de biodiversiteit. Het extra voordeel van een daktuin is natuurlijk het terras wat we toevoegen zodat jij op je daktuin kan zitten.

GRUNNDAKTUIN

Wij willen dat jouw daktuin werkelijk bijdragen aan de lokale biodiversiteit, dat de uitgekozen planten goed kunnen groeien en dat de planten op jouw daktuin niet verdrongen worden door woekerende begroeiing uit de omgeving. Daarom kiezen wij voor onderhoudsarme planten die passen bij de lokale begroeiing en leggen we een geschikte bodem aan waarin specifiek deze planten goed kunnen groeien. Dat betekent dat het even duurt voordat jouw daktuin grotendeels begroeid is, maar ook dat je planten het op de lange termijn beter doen en je dus meer profijt hebt van je daktuin. Om je daktuin zo mooi en uniek mogelijk te maken, wordt dit ontworpen door onze huiskunstenaar Koos Buist.

SUBSIDIE

Per 15 januari kun je bij de gemeente Groningen weer subsidie aanvragen voor je groene dak en deze subsidie geldt ook voor je daktuin. Dit jaar kun je €25 per m2 groene dak vergoed krijgen. Het oppervlak van je groene dak moet minimaal 6 m2 zijn en het waterbergend vermogen van het groene dak moet minimaal 30 liter per m2 zijn. Onze groene daken hebben een waterbergend vermogen van minimaal 35 liter per m2. Hier kun je de subsidie aanvragen.

Wist je dat er ook gemeentelijke subsidies zijn voor groene daken, groene gevels, het afkoppelen van regenwater en regenwaterberging? En dat je deze subsidies ook kunt combineren? Lees hier verder

PROCEDURE

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Offertegesprek en technische inschatting dak

Op basis van een offertegesprek en een eerste technische inschatting van het dak stellen we een offerte op inclusief de ontwerpkosten en de eventuele kosten voor de constructeur.

Ontwerptraject

Om een mooi ontwerp te kunnen maken willen we graag van je horen wat je wensen zijn. Op basis van een of meerdere gesprekken wordt een ontwerp gemaakt door Koos.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de aanleg van een daktuin binnen 6 weken ingepland. Afhankelijk van de grootte van het project en het seizoen wordt een daktuin vaak binnen een week aangelegd. Uiteraard plannen we dit in overleg met jou.

Nazorg

Na de aanleg krijg je van ons alle informatie over het onderhoud van je daktuin. Daarnaast kijken we nog twee jaar met je mee en kun je bij ons aan de bel trekken als je vragen hebt over je daktuin.

Voor meer beeld en inspiratie, download onze brochure:

OFFERTE DAKTUIN

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.