De Planten op het Dak!

Afhankelijk van de bodemdiepte kunnen we sommige soorten wel of niet op het dak. In het overzicht staat vermeld de bloeiperiode, de kleur van de bloem, welke planten er solitair zijn, welke er bodembedekkend zijn. De kleur van het blad en de hoogte of grootte van de plant door de seizoenen varieert. In de plantenlijst geven we foto's weer en meer informatie over de verschillende planten.

De bodembedekkende soorten zetten we voornamelijk op het dak. Her en der zetten we de solitaire soorten op het dak en sommige overwinteren niet altijd. De pioeniersplanten zijn veelal 1 of 2 jarig. De hoogte van de planten wordt voornamelijk bepaald door de bodemdiepte. De bodembedekkende soorten kunnen 5 tot 10 cm hoog worden. De solitaire soorten kunnen 5 tot 20 cm hoog worden.

Na de aanleg van het groendak willen we het groendak nog 2 jaar volgen. Soms zijn niet alle planten op voorraad, we kunnen dan later altijd nog de betreffende plant op het dak zetten. Wil je een bepaalde soort laat het ons dan gerust weten.  In de 2 jaren dat het groendak volgen komen we ongeveer 3 keer per jaar langs. Heb je gedurende het jaar een vraag over het groendak? Via de Whatsapp kunnen we vaak een snel antwoord leveren!

Natuurlijk mag je ook meehelpen in de keuze van de planten. Vul dan onderstaande lijst in, je kan in de lijst invullen welke planten je wilt. In verhouding zetten we ongeveer 60% bodembedekkende soorten en 40% solitaire soorten op het dak.

Kijk op onze plantenlijst voor foto's en meer informatie!

    ---

    ---


    Geïnteresseerd?

    Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een groendak? Neem contact met ons op voor meer informatie.