Groene Daken

Aan de hand van een offertegesprek wordt er een offerte inclusief ontwerp voor het groendak gemaakt. Door in het ontwerp rekening te houden met de draagkracht van het dak kan voor een geschikte dikte van de bodem worden gekozen. Het liefst doen we dit aan de hand van bouwtekeningen van het dak. Wanneer die ontbreken kan er bij twijfel over de draagkracht van het dak voor een constructieberekening worden gezorgd. Rond een groendak, langs dakranden en rond dakelementen (bijvoorbeeld lichtkoepels, rookkanalen, vensters/deuren) wordt grind geplaatst. Door het grind kan afwatering van en naar het groendak plaatsvinden en blijft het dak toegankelijk.
Aan de hand van de offerte en het ontwerp kan er eventueel subsidie worden aangevraagd mocht dit mogelijk zijn in uw gemeente. Het gehele traject begeleiden we. Ook in het geval van nieuwbouw helpen we graag in de afstemming van details rondom de dakopbouw.

Het belang van groen

Een groen dak of gevel heeft meerdere voordelen. Zo is het een natuurlijke isolatie waardoor het in huis minder warm wordt in de zomer en minder koud wordt in de winter. De dakbedekking gaat twee tot drie keer langer mee doordat het niet wordt blootgesteld aan zon, wind en grote temperatuurschommelingen. Ook neemt het groen veel water op waardoor het de afvoer van het regenwater naar riolering vertraagt. En tot slot hebben de insecten ook veel baat bij groen in de stad. Vlinders, bijen, hommels en kleine torretjes komen er graag.

GrunnDak contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.