GROEN DAK

Een groen dak is niet alleen mooi maar biedt ook veel praktische voordelen. De planten op jouw groene dak houden namelijk water vast. Dit water verdampt tot 50% via de planten. Dat betekent dat er minder (snel) regenwater het riool in verdwijnt én dat de directe omgeving afkoelt door die verdamping. Daarnaast dienen de bodem en planten als een extra isolatielaag. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je dakbedekking tot twee keer langer meegaat, het in huis koeler is tijdens de hete zomerdagen en het riool minder belast wordt bij extreme regenval.

Ook ons klimaat en onze natuur is gebaad bij een groen dak. Zo nemen de planten CO2 op en kunnen de planten (mits goed uitgekozen) bijdragen aan de biodiversiteit.

GRUNNDAK

Er is grote variatie in de kwaliteit van groene daken. Wij vinden het belangrijk dat jouw groene dak werkelijk bijdraagt aan de lokale biodiversiteit, dat de uitgekozen planten goed kunnen groeien en dat de planten op jouw groene dak niet verdrongen worden door woekerende begroeiing uit de omgeving. Daarom kiezen wij voor onderhoudsarme planten die passen bij de lokale begroeiing en leggen we een geschikte bodem aan waarin specifiek deze planten goed kunnen groeien. Dat betekent dat het langer duurt voordat jouw groene dak grotendeels begroeid is, maar ook dat je planten het op de lange termijn beter doen en je dus meer profijt hebt van je groene dak: een echt GrunnDak.

SUBSIDIE

Per 15 januari kun je bij de gemeente Groningen weer subsidie aanvragen voor je groene dak. Dit jaar kun je €25 per m2 groen dak vergoed krijgen. Het oppervlak van je groen dak moet minimaal 6 m2 zijn en het waterbergend vermogen van het groene dak moet minimaal 30 liter per m2 zijn. Onze groene daken hebben minimaal een waterbergend vermogen van 35 liter per m2. Hier kun je de subsidie aanvragen.

Wist je dat er ook gemeentelijke subsidies zijn voor daktuinen, groene gevels, het afkoppelen van regenwater en regenwaterberging? En dat je deze subsidies ook kunt combineren? Lees hier verder

 

 

PROCEDURE

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Offertegesprek en technische inschatting dak

Vaak komen we langs voor een offertegesprek en -indien nodig- een technische inschatting van je dak. Soms is dit niet nodig omdat we bijvoorbeeld voor een buurtinitiatief op identieke schuurtjes een groen dak aanleggen.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de aanleg van een groene dak binnen 6 weken ingepland. Afhankelijk van de grootte van het project en het seizoen wordt de aanleg in delen of in één keer gedaan. Uiteraard plannen we dit in overleg met jou.

Nazorg

Na de aanleg krijg je van ons alle informatie over het (zeer weinige) onderhoud van je groen dak. Daarnaast kijken we nog twee jaar met je mee en kun je bij ons aan de bel trekken als je vragen hebt over je groen dak.

OFFERTE GROEN DAK

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.