Groene Gevels Oud

Groene Gevels

Gevels van groen. Een groene stad, aan die toekomst willen we een bijdrage leveren. In onze huidige steden is er aan steen geen gebrek. We willen daar een alternatief voor bieden. We werken vanuit de volgende gedachte: Als we nou eens straten van groen creëren. Lanen van groen, of corridors waarlangs groen een kans krijgt om zich te ontwikkelen, zodat de temperatuur daalt en er ruimte blijft bestaan voor natuur in onze steden. Naast de groene daken zijn groene gevels ook zeer potentieel.

 

Onderkant Grunndak logo
Klimplanten

Klimplanten zijn het centrale onderdeel voor de Groene Gevel. Samen met u selecteren we de klimplanten. Een goede groeiplaats, tijd en ruimte bepalen uiteindelijk het succes.
Als aanvulling maken we combinaties met soorten die lager groeien, maar die het geheel gaan aanvullen.

Groene verbanden

Eén groene muur is geen groene muur. Al kan een enkele plant mooi zijn op zichzelf, het wordt pas echt mooi als ze een geheel gaan vormen. We proberen zoveel mogelijk verbanden te leggen. Ons doel is om in de stad straten van groen te maken. We kunnen de groene gevels bijvoorbeeld gecombineerd aanleggen. Dan is onderhoud vaak ook te combineren.

Voorbeelden van projecten

Groene Gevel - Nijestee voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023 zijn er 4 Groene Gevels gerealiseerd voor Nijestee. . Samen met de bewoners is er een keuze gemaakt in de beplanting. De Groene Gevels zijn circa 5 m hoog en 6 m breedt. De komende 2 jaar gaan we kijken hoe dit zich ontwikkelt. Binnenkort zullen we meer informatie geven.

Groene Gevels Rooseveltstraat

Langs 3 schuren van circa 15 meter hebben we Groene Gevels mogen aanleggen in het najaar van 2022. In totaal groeit de Groene Gevel uit tot circa 120 m2 Groene Gevel. De komende 2 jaar blijven we betrokken bij de groei en bloei. Binnenkort komen we met meer informatie.

Buurtinitiatief Ebbingekwartier

In het Ebbingekwartier hebben we samen met de Gemeente Groningen 3 Groene Gevels mogen aanbieden aan de buurt. In het voorjaar van 2023 worden de bakken geplaatst. Er is samen met de bewoners overleg geweest over de beplanting en de vorm. Omdat we hier geen toegang hadden tot het grondwater is er besloten voor de stalenbakken. Meer informatie volgt binnenkort.

Onze missie: meer groen. Doet u mee?

Neem contact op voor vrijblijvend advies en een offerte.