Groene Gevels aan de FD Rooseveltstraat

Het vergroenen van een buurt door middel van groene gevels is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid in actie. In de wijk Hoornse Meer heeft Woningbouwvereniging Nijestee ons benaderd om groene muren te ontwerpen en te installeren, om zo de wijk nog groener en leefbaarder te maken.

Het ontwerp, gemaakt door (kunstenaar/ontwerper) Koos Buist, is geoptimaliseerd om planten te laten klimmen en zich vast te maken aan het staaldraad. Bewoners hadden de keuze uit verschillende soorten klimplanten, aangepast aan het aantal zonuren dat de muur per dag krijgt. Hoewel elke muur hetzelfde ontwerp heeft, verschilt de beplanting vanwege de verschillende keuzes die door de omwonenden zijn gemaakt.

Om de groene gevels in goede staat te houden, controleren wij ze regelmatig en onderhouden we ze of vervangen we planten die de strenge winters niet hebben overleefd. We hebben ook informatieve flyers uitgedeeld aan bewoners over de zorg voor de klimplanten, zoals het geven van water tijdens droge periodes en het helpen van de planten om zich aan het staaldraad te hechten.

OVERIGE PROJECTEN

OFFERTE GROEN DAK

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.