Groene Gevels

Gevels van groen. Een groene stad, aan die toekomst willen we een bijdrage leveren. In onze huidige steden is er aan steen geen gebrek. We willen daar een alternatief voor bieden. We werken vanuit de volgende gedachte: Als we nou eens straten van groen creëren. Lanen van groen, of corridors waarlangs groen een kans krijgt om zich te ontwikkelen, zodat de temperatuur daalt en er ruimte blijft bestaan voor natuur in onze steden. Naast de groene daken zijn groene gevels ook zeer potentieel.

Het belang van groen

Klimplanten zijn het centrale onderdeel voor de Groene Gevel. Samen met u selecteren we de klimplanten. Een goede groeiplaats, tijd en ruimte bepalen uiteindelijk het succes.
Als aanvulling maken we combinaties met soorten die lager groeien, maar die het geheel gaan aanvullen.

Eén groene muur is geen groene muur. Al kan een enkele plant mooi zijn op zichzelf, het wordt pas echt mooi als ze een geheel gaan vormen. We proberen zoveel mogelijk verbanden te leggen. Ons doel is om in de stad straten van groen te maken. We kunnen de groene gevels bijvoorbeeld gecombineerd aanleggen. Dan is onderhoud vaak ook te combineren.

Wilt u een Groene Gevel? Of wilt u een initiatief starten om in de straat meer groen te krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven inzicht in de mogelijkheden en helpen in de ondersteuning van het initiatief.

 

GrunnDak contact

Onze missie: Een groene stad. Doet u mee?

We werken elke dag om de stad groener te maken. Doet u mee? Door met ons in contact te komen, kunnen we een begin maken. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

T 06-29574570
E kantoor@grunndak.nl