GROENE GEVEL

Een groene gevel is mooi zichtbaar en kan op die manier veel verschil maken voor het aanzicht van jouw huis en straat. Daarnaast houden de planten van jouw groene gevel water vast en verdampt tot 50% van dit water. Bij hevige regenval verdwijnt er daardoor minder (snel) regenwater het riool in en is de directe omgeving koeler tijdens de hete zomerdagen.

Ook ons klimaat en onze natuur is gebaad bij meer groen rondom onze gebouwen. Zo nemen de planten CO2 op en is jouw groene gevel een goede schuil- en voedselplaats voor insecten en vogels. Wel is het belangrijk dat jouw groene gevel geen schade toebrengt aan je huis of pand. De constructie en de plantkeuze zijn daarbij dus belangrijk.

GRUNNGEVEL

We bieden verschillende constructies aan en bekijken altijd per situatie welke planten geschikt zijn. Ook vinden we het belangrijk dat de constructie er nog steeds mooi uitziet bij een winterse kale (niet zo) groene gevel. Onze groene gevels zijn dus altijd maatwerk. Wil je een stapje verder gaan, dan kan onze huiskunstenaar Koos Buist een uniek ontwerp maken voor jouw groene gevel. Bij het aanleggen van je groene gevel zorgen we ervoor dat de wortels van de planten bij het grondwater kunnen. Zo zijn ze beter bestand tegen droge dagen. Zo zorgen we voor een zo mooi mogelijke groene gevel: een echte GrunnGevel.

SUBSIDIE

Per 15 januari 2024 kun je bij de gemeente Groningen weer subsidie aanvragen voor je groene gevel. Dit jaar kun je €20 per m2 groen gevel vergoed krijgen. Het oppervlak van je groene gevel moet minimaal 5 m2 zijn. Dit kan dus ook worden verspreid over meerdere gevels. Hier kun je de subsidie aanvragen.

Wist je dat er ook gemeentelijke subsidies zijn voor daktuinen, groene daken, het afkoppelen van regenwater en regenwaterberging? En dat je deze subsidies ook kunt combineren? Lees hier verder

 

 

PROCEDURE

Offerte aanvragen

Dit doe je door ons contactformulier in te vullen en op te sturen. Een offerte aanvragen is vrijblijvend.

Offertegesprek en technische inschatting muur

Vaak komen we langs voor een offertegesprek en -indien nodig- een technische inschatting van je muur. Soms is dit niet nodig omdat we bijvoorbeeld via een buurtinitiatief de uitgangspunten van de situatie kennen.

Subsidie aanvragen

Het enige wat je nodig hebt is een offerte en een ontwerp om in te dienen. Een subsidie aanvragen doe je hier. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Aanleg

Meestal wordt de aanleg van een groene gevel binnen 6 weken ingepland. Afhankelijk van de grootte van het project en het seizoen wordt jouw groene gevel in delen of in één keer aangelegd. Uiteraard plannen we dit in overleg met jou.

Nazorg

Na de aanleg krijg je van ons alle informatie over de groei en de bloei van de groene gevel. Daarnaast kijken we nog twee jaar met je mee en kun je bij ons aan de bel trekken als je vragen hebt gaande weg.

OFFERTE GROENE GEVEL

Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaande formulier in te vullen.