Spelen en ontmoeten in Den Ham

In het hart van Den Ham bevindt zich een grote speeltuin met voetbalveld, die vooral in de zomermaanden intensief wordt gebruikt. Niet alleen de jeugd van Den Ham en Fransum, maar ook voorbijgangers en toeristen hebben er plezier aan. In de winter, als er ijs op de ijsbaan ligt, doet het hele dorp mee aan schaatswedstrijden. In 2021 heeft de dorpsvereniging “Plaatselijk Nut” de handen in één geslagen om een overkapping te maken van waaronder men het geheel kan aanschouwen. Een mooie ontmoetingsplek is gecreëerd en op de overkapping is een heus GrunnDak aangelegd.

 

Duurzaam ontmoeten 

Ter ere van het 150-jarig bestaan van Vereniging tot Plaatselijk Nut Den Ham en Fransum is dit  'keuvelbankje' geplaatst door de dorpsbewoners zelf. Van tevoren was bekend dat de overkapping zou worden voorzien van een groendak. De constructie is getoetst door een constructeur, de detaillering van het groendak is op voorhand met ons besproken. Onder een lichte helling is er een bodem van circa 8 cm aangebracht, waarin verschillende sedumsoorten zijn geplant.

Vereninging Plaatselijk Nut 

We bedanken dorpsvereniging Plaatselijk Nut Den Ham en Fransum voor de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan dit leuke initiatief. Door de fijne samenwerking met de buurtgenoten hebben we met genoegen geholpen met de aanleg van het groendak. We hopen dat jullie er de komende jaren veel plezier van mogen hebben. Ongetwijfeld zal de beschutte plek groeien en bloeien en is het een mooie aanwinst voor het dorp. We zullen het GrunnDak nog een tijd lang met aandacht volgen.

Geïnteresseerd?

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een groendak? Neem contact met ons op voor meer informatie